Додик најавио нови референдум и запретио Бакиру!

0

Председник РС Милорад Додик најавио је да ће у Српској бити још референдума и да ће они бити организовани електронски, како би се брже и лакше могли спровести.

На тим референдумима, како је рекао, имаће право да се изјасне сви они који буду имали уписано шестомесечно пребивалиште у РС.

„Ово што је урадио Бакир Изетбеговић, ће му се обити као бумеранг о главу“, поручио је Додик.

Поновио је да ће се на позив Тужилаштва БиХ одазвати, али да не жели ићи у Сарајево, и изразио је спремност да се обрати путем видео линка или из неке локације у РС.

Додик је појаснио да се уступци односе на чињеницу да без представника владе РС ниједна одлука у склопу механизма неће моћи бити донесена.

Додао је да ће ускоро бити усвојен Правилник који ће дефинисати ко је надлежан да представља РС на преговорима и разговорима.

Поновио је да је током преговарања о механизму координације РС од Бакира Изетбеговића, председавајућег Председништва БиХ, добила уступке какве није могла ни да сања, пренели су бањалучки медији.

Поновио је и а ће ускоро Српска поднети апелацију Уставном Суду БиХ око свих закона усвојених у Федерацији а за које није било сагласности, због чињенице да Дом народа Федерације није попуњен на уставан начин, са Србима, те најавио и апелацију о 1. марту, као Дану државности БиХ, који Срби и Српска не признају.

 

 

 

 

Еспресо, Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*