Додик позвао Бошњаке, Хрвате и Србе да крену из почетка

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је могуће да три конститутивна народа у БиХ крену од нуле.

У интервјуу за Н1 БиХ, Додик је, на питање зашто се политичари у БиХ сами не договоре, одговорио: „Зато што мешетари из међународне заједнице охрабрују Бошњаке, а све како би високи представник могао примати плату од 24.000 евра. Позивам Бошњаке и Хрвате да седемо и кренемо од почетка. Међународна заједница ништа није решила. Имамо Вашингтонски и Дејтонски споразум, они су дали права свим странама и то је полазна тачка. Онда треба да видимо шта се можемо договорити и одбацити нека решења.“

Додик каже да је Дејтонски споразум масовно промењен.

„Све мора бити на столу да видимо је ли било оправдано мењано или не. Можда нешто не треба мењати, али неке ствари које ничему не служе треба да буду укинуте и промењене“, казао је Додик.

Он је у интервјуу који ће у целини бити објављен вечерас додао да се одлуке Суда БиХ врло брзо више неће примењивати у РС.

Додик је у раније данас у изјави за Радио РС оценио да је Савет за имплементацију мира у БиХ неформално тело које служи за терор над српским народом и институцијама Републике Српске, па је и јучерашњи став поводом референдума, по његовом мишљењу, у складу са таквим понашањем и нема значаја.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*