Додик: Српска није за насиље, али је спремна да се брани

1

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска не предузима никакве акције насиља, нити се припрема за рат, али и да нико не треба да сумња у то да је спремна да одбрани своју територију.

Додик је оценио да су изјаве бившег генерала такозване Армије БиХ Сефера Халиловића погрешне и непотребне, те да Бошњаци на тај начин не могу ништа да ураде и грдно се варају ако мисле да Република Српска није спремна и способна да се брани.

– Kада би то учинили то би само убрзало наш пут ка самосталности и било какви покушаји те врсте би нас дефинитивно избацили из БиХ у којој ми не бисмо остали ни минуте – рекао је Додик новинарима у Лакташима, коментаришући Халиловићеве претње оружаним сукобом у БиХ и тврдње да се Република Српска, у евентуалном сукобу, „може одржати највише 10 до 15 дана“.

Додик је рекао да је међународна заједница упозната о свим тим стварима, јер је председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић пре два месеца упознао западне амбасадоре о наоружавању Бошњака и процени наоружања у Републици Српској што говори о томе да Халиловићева изјава није нимало случајна и да је она део њиховог општег приступа.

– Све то што нам је рекао Халиловић знамо да се говори у бошњачком политичком врху и постоји као њихова опција и жеља да на такав начин истерају Србе из БиХ – рекао је Додик.

Он је поручио је да је Република Српска унесена у БиХ, а ратнохушкачке изјаве су само доказ њихових прижељкивања да би на тај начин могли нешто да ријеше овђе.

– Али то није начин и Република Српска то не преферира. Њене све опције су политичке, без иједне ратне – поручио је председник Српске.

Блиц

1 КОМЕНТАР

  1. Ceramic hobs induction is the best available today. Its use will provide more comfort means a lot to the house. It is said to be cleaning house of dust and the kitchen became more streamlined and cofbortamle. My blog gives a lot of useful information to the renovation of the kitchen and use of modern is ceramic hobs induction.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*