Додик у разговору са владиком Хризостомом: Република Српска је држава!

0

Дан Републике је 9. јануар и у доношењу новог закона о празницима биће речено да то није само Дан РС, него да је то и дан државности Српске, јер је РС држава – казао је председник РС Милорад Додик, током сусрета са епископом зворничко-тузланским Хризостомом у Бијељини.

Дан Републике, 9. јануар, занима све људе и институције, па и СПЦ. Упознао сам владику о томе да РС не чини ништа што није наша борба за наше право – нагласио је Додик.

Према његовим речима, Српска се определила за политичку борбу, а референдум је систем спровођења одлуке Уставног суда који је тражио да се прилагоди закон.

– Ми смо одлучили да тај први корак у прилагођавању буде референдум, а други су дигли галаму- оценио је Додик.

Владика Хризостом је нагласио да верује у мудру политику коју води власт Републике Српске.

– Ми не бранимо никоме да слави своје славе и обичаје, али нека и српски народ слави своју крсну славу и своје крсно име, као што смо кроз векове чинили у још тежим временима – истакао је владика Хризостом.

ПРАВОСЛАВНЕ ГИМНАЗИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК РС рекао је, након разговора са епископом Хризостомом, да постоји намера да у свим градовима Српске буду отворене српске православне гимназије.

Додик је истакао да је улога СПЦ да изгради објекте, мобилише људе, одабере кадар, након чега ће РС преузети њихово финансирање.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*