„Док има Срба, Косово је Србија“

0

Никада не смемо да прихватимо да Косово није наше, саопштила је данас Српска народна партија поводом девете годишњице једностраног проглашења независности јужне српске покрајине.

„Док има Срба, Косово је Србија“, истиче се у саопштењу те странке.

Како се наводи, данас смо сведоци да се чине додатни притисци на Србију и Србе, „од претњи новим прогонима до стварања шиптарске војске под командом НАТО“.

„Зато Србија коначно мора да заустави све процесе који јачају лажну државу Косово, да прекине ‘бриселске преговоре’ и прогласи их пропалим а цео процес борбе за наше, српско Косово и Метохију, поново врати у Уједињене нације где можемо да рачунамо на принципијелну подршку пријатељске Русије“, пише у саопштењу.

ПС: Садашња влада никада неће признати независност КиМ

Садашња власт у Србији никада неће признати независност Косова и Метохије и наставиће да се и даље бори у Бриселу и пред међународним институцијама, како би загарантована права Срба била остварена, саопштено је из Покрета социјалиста.

Из Покрета социјалиста наводе да премијер и Влада Србије воде одговорну, мудру политику те да је ова влада показала да је безбедност Срба приоритет.

„Само јединственом и национално одговорном политиком можемо да обезбедимо сигуран и достојанствен живот српском народу на Косову и Метохији“, истакнуто је у саопштењу у коме је оцењено да је јака и стабилна Србија једини гарант мира и стабилности.

У Покрету социјалиста су изразили пуну подршку и захвалност свим Србима на Косову и Метохији, зато што имају поверење у политику Владе Србије и зато што су и у најтежим временима, пуним страдања и неправде, увек остајали уз своју државу Србију.

Кажу и да не могу, а да се не запитају, шта се то тачно прославља у Приштини.

„Да није можда девет година нерешавања судбине на хиљаде несталих, прогнаних и убијених Срба, владавине Тачија и Харадинаја, или постојање енклава у којима Срби живе у нељудским условима? Можда би косовском „руководству“ било прикладније да за дан независности прогласе 12.март, пошто тај дан најбоље симболизује вредности на којима се темељи та лажна држава Косово“, истакнуто је у саопштењу.

ДСС: Деветогодишњица политике којом се саучествује у дезинтеграцији Србије

Демократска странка Србије (ДСС) оценила је да данас није само девет година од једностраног проглашења независности Косова, већ и девет година вођења политике српских власти којом се саучествује у успостављању независне државе Косово.

„Данас, девет година после самопроглашења независности Косова, на Косову и Метохији више нема најважнијих српских институција, а у Бриселу се по диктату Европске уније и Вашингтона закључују неуставни споразуми чијим спровођењем се заокружује његова државност“, саопштила је ДСС.

Та странка је оценила да је политиком Демократске странке и Српске напредне странке, по којој Европска унија нема алтернативу, Србија пристала да се одрекне дела сопственог народа и територије.

„Годишњицу самопроглашења независности председник Косова, председник владе Косова и шеф канцеларије ЕУ обележили су полагањем камена темељца царинског прелаза Мердаре. То је само једна од последица Споразума о интегрисаном управљању границама који су представници Србије потписали у Бриселу. Зато би било сасвим природно да је уз Хашима Тачија и Исе Мустафе и актуелни председник Владе Србије, као и сви председници српских Влада након 2008. године, убаце лопату бетона у темељ царинског прелаза којим се учвршћује инсталирање друге албанске државе на тлу Србије“, наводи ДСС.

Косово је 17. фебруара 2008. једнострано прогласило независност коју Србије не признаје.

РТВ.РС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*