Драган Милашиновић: БАЛКАНСКЕ СКИЦЕ – АНА И НАЈВЕЋА ЖАБА

0

Изгледа да им се жури. Веома. Тачно пети дан од када је инсталирана за премијера Србије, жена са мушким стилом облачења, дала је интервју глобалистичком гласилу Блумберг у коме је открила суштину своје мисије у Србији. Та суштина може се изразити у две кључна става:

  • Уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији, одлучиће се за ово друго.
  • Постизање напретка у нормализацији односа са Приштином, сада зависи од тога да Приштина одобри неки степен аутономије Србима који живе на северу КиМ, а да ће на самом крају бити одлучено о питању статуса.(1)

 

Треба ли овоме неки коментар? Може ли постојати неко ко ће ово погрешно разумети?

Наравно, већ се појављују коментари оних који су плаћени  да отупљују овако експлицинтно изражене ставове. И политичара и аналитичара. Јавности се испостављају различите дилеме, почев од оне да ли је Блумберг верно пренео њене речи, до питања да ли она плаћа данак свом политичком неискуству? Огласио се и Дачић кратком изјавом да Србија неће мењати своју спољну политику.(2)

Но, не дајте да Вас заварају. Све је то део пројекта. И акција и реакција. Она је рекла тачно то што је пренето. И шта јој је задатак, односно циљ. Да није, демантовала би одмах. Али, она ћути. Бацила нам је пламен у лице и сада прати реакције. Будите сигурни да десетине аналитичара и статистичара, не ових Вучићевих којима се сам он руга да су „јефтини“, већ оних западних  „скупих“, сада пажљиво прати, бележи и у графиконе вероватноће претвара сваку негативну реакцију на иступ Ане Брнабић. Раде тзв. сондажу. Уствари, лоцирају могуће тачке отпора. 

Онда ће ствар мало утихнути, развући се, чак ће и премијер(ка) мало ретерирати, а ако треба ову изјаву и поништити другом, много „рускијом“, па у крајњој потреби и демантовати. Али, стрела је одапета и већ лети ка свом циљу – удаљавању од Русије, а затим и признању Косова. 

Зато, не дајте се заварати. Све смо то већ доста пута видели. Изјава Ане Брнабић, само је почетак још једног манипулативног процеса, који има континуитет са процесима приближавања НАТО-у, удаљавању од Косова, мењању свести, итд. 

Да Вам је неко, пре десет година, рекао да ћемо потписати све споразуме са НАТО, осим оног у приступању, или да нећете моћи ући на Север Космета ако се тако Шиптарима прохте, вероватно не бисте веровали. А наши политичари су све то „одрадили“. И још су на власти. 

Урадили су то увек на исти начин. И почињали овако као Ана Брнабић сада. У складу са глобалистичким правилом које примењује свако ново лице које запоседне нову функцију:

„ПРВО СЕ ГУТА НАЈВЕЋА ЖАБА“!

Фонд Стратешке Културе

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*