Драгољуб Жарковић: Бура због Карића

0

 

СЕЋА ЛИ СЕ НЕKО KОЈОМ ЈЕ ОНО ПРИГОДОМ ВУЧИЋ СЛОМИО KВАKУ НА ВРАТИМА KАБИНЕТА И ШТА НАМ ЈЕ ТАДА ПОРУЧИО

Свевишњи увек нађе начин да обелодани свој наум. Бог је увалио Мојсију оне каменчине са заповестима, а Александар Вучић – ипак је ово модерно доба – ували пастви гласину да је много љут на тужилаштво због повлачења оптужних предмета у случајевима Млађана Динкића и Богољуба Kарића.

Прецизније, био је љут због Динкића, а ово с Kарићем изазвало је „на влади“ праву буру. С обзиром да се премијер не меша у рад судских органа ово је био начин да се ипак умеша, што, основано се сумња, и ради. У стилу: Ето, да знате шта ја мислим о томе.

Поводом обустављања истраге против Богољуба Kарића, Нела Kубуровић, министарка правде у влади Србије је изјавила да је тужилаштво самосталан орган и да ту одлуку сви морају да поштују.

„Од мене као министра правде свакако не можете да очекујете да коментаришем било коју судску или тужилачку одлуку“, рекла је Kубуровић новинарима у Савезу слепих Србије, пренео је Тањуг.

Она није желела да открије о чему је разговарала са председником владе у вези с тим предметом, оценивши да није примерено „да препричава шта се дешава у влади и како теку разговори“.

Има неке симболике у томе што је оваква изјава изговорена у Савезу слепих, јер и правда је слепа, односно – неселективна.

Сећа ли се уосталом неко којом је оно пригодом Вучић сломио кваку на вратима кабинета и шта нам је тада поручио.

Добро обавештени извори из Немањине 11 потврђују да ће одмах по прослави Нове године Вучић да сломи телевизор у кабинету и тако да изрази протест због слабости у раду тужилаштва на случају Савамала.

Нека се спреми…

 

 

 

Драгољуб Жарковић, Време

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*