DSS: Srbija da odmah odustane od učešća u gradnji autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač

Tim autoputem će Albaniji biti omogućen izlazak na Koridor 10 i bolje povezivanje sa Evropom, kao i dobra saobraćajna povezanost sa srpskom teritorijom koju zagovornici tzv. Velike Albanije smatraju njenim sastavnim delom

0

DEMOKRATSKA stranka Srbije zahteva od Vlade Srbije prekid svih aktivnosti na izgradnji autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač jer je on u suprotnosti sa nacionalnim, bezbednosnim i ekonomskim interesima Srbije.

Autoput koji će graditi strane kompanije po nalogu Nemačke, u interesu Albanije, a novcem građana Srbije, zapravo je „Autoput Velike Albanije“, a njegova izgradnja je najbolji primer poslušništva Zapadu i vođenja neodgovorne državne politike.

Autoputem će Albaniji biti omogućen izlazak na Koridor 10 i bolje povezivanje sa Evropom, kao i dobra saobraćajna povezanost sa srpskom teritorijom koju zagovornici tzv. Velike Albanije smatraju njenim sastavnim delom.

Izjave Edija Rame i Jonuza Musliua, kao i ratnohuškački pokliči Ramuša Haradinaja pokazuju da albanski političari pojačavaju delovanje usmereno ka stvaranju „Velike Albanije“, a Srbija u tome ne sme da saučestvuje ni na jedan način.

Srbija ograničene resurse treba da koristi za izgradnju puteva koji su Generalnim master planom saobraćaja u Srbiji utvrđeni kao prioritetni, a ne da 900 miliona evra razbacuje na realizaciju projekta od kog će imati samo štetu.

DSS

POSTAVI ODGOVOR

*