ДСС: Већина у Црној Гори против уласка у NATO, а Ђорђевић га поштује као интерес народа

ШТЕТНА ИЗЈАВА МИНИСТРА ОДБРАНЕ КОЈА ЈЕ ЈОШ ДАТА У ВРЕМЕ ПОСЕТЕ МОСКВИ

0

ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева од Владе Србије да се огради од изјаве министра одбране Зорана Ђорђевића да „Србија поштује одлуку власти Црне Горе о уласку у NATO, поштујући њихов избор у интересу њиховог народа“, коју је Ђорђевић, за неверицу, дао у Москви.

Овом изјавом Ђорђевић обмањује грађане Србије, а вређа грађане Црне Горе, свесно прећуткујући да је већина црногорских грађана против приступања NATO пакту, због чега однарођени режим Мила Ђукановића није смео да распише референдум на ову тему.

Како одлука која је против воље било кога народа може бити у интересу тог истог народа, јасно је само министру Ђорђевићу. А колико је ова одлука црногорских властодржаца далекосежно штетна за Србију и српски народ у Црној Гори, министру изгледа није разумљиво.

Демократска странка Србије указује и да је парадоксално да министар изјављује да ће „Србија спроводити независну политику и да ће остати војно неутрална“ а да владајућа већина истовремено у Народној скупштину одбија Предлог Закона о војној неутралности чиме би неутралност била додатно гарантована и подигнута на виши нормативни ниво.

ДСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*