ДВЕРИ и ДЈБ заједно на изборе!

0

Београдски избори ће по свој прилици ујединити и наизглед неспојиве покрете – Двери Бошка Обрадовића и Доста је било Саше Радуловића

Овај неочекивани савез дошао је, како наводи извор „Блица“, као покушај Радуловића и Обрадовића да на изборима у Београду дођу до цензуса и уђу у Скупштину Београда. Последње истраживање агенције „Фактор плус“, наиме, показује да су оба покрета испод цензуса – ЂБ са 2,5 и Двери са 2,8 одсто подршке.

– Радуловић и Обрадовић су на основу добре сарадње у Скупштини Србије дошли до тога да би могли да заједно изађу на изборе у Београду. Питање је како ће помирити разлике и на који начин ће се таквим савезом приближити бирачима – наводи извор „Блица“.

Да се о заједничком наступу размишља потврдио је и лидер Двери Бошко Обрадовић, који каже да им полазна тачка за договор може бити бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције.

– Посланичке групе Дв­ери и ЂБ имају коре­ктну сарадњу у Скупштини као две посланичке групе праве опозиције. Отво­рени смо за разговор о политичкој сарадњи у будућности, али она зависи од усагла­шавања наших програма јер између њих пос­тоје и велике разлик­е. Оно што сигурно може бити основна тач­ка сарадње јесте бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције. Да ли ће доћи до сарадње о томе ће одлучити председни­штва и главни одбори наших политичких ор­ганизација када за то дође време – каже Обрадовић.

Kоментаришући могућу сарадњу, извршни директор Цесида Бојан Kлачар каже да није баш да је ова коалиција дошла ниоткуда.

– На изборима у децембру они планирају да заједно наступе. Чињеница је да овај савез није ни природан ни принципијелан, као што би рецимо био, између Двери и ДСС или СНС и Богољуба Kарића. Међутим, и једни и други имају изразито опозициони и антивладин наратив, делују антисистемски и нападају и власт, али и опозицију која је некада била власт. Двери су десница, али су изразито против партократије – каже Kлачар.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*