Двери: НАТО агресија је геноцид који не застарева

0

Главни одбор покрета Двери оценио је данас, поводом 20. годишњице почетка НАТО бомбардовања Савезне републике Југославије (СРЈ), да је агресија „геноцид који не застарева“ а да ће „НАТО агресори кад-тад сносити одговорност и морати да надокнаде материјалну штету“.

Наводећи да је током бомбардовања по проценама страдало до 2.500 особа, а око 6.000 рањено, као и да је нанета штета у распону од 30 до 120 милијарди долара, Главни одбор Двери је на данашњој седници оценио да „никада не смемо заборавити да је НАТО бомбардовао једну суверену земљу у срцу Европе, што је преседан још од Другог светског рата“.

„Последице НАТО агресије, осим материјалних и губитака живота многих недужних људи, сагледавају се и у малигним болестима, која најчешће захватају децу. Све наведено је и више него довољно да никада не уђемо у једну овакву злочиначку организацију, нити да дозволимо себи да узмемо учешћа у разарању других земаља широм света, као што то раде чланице НАТО“, оцениле су Двери.

Чланови ГО Двери Београд данас су поводом 20 година НАТО агресије над нашом земљом направиле перформанс, на пешачком мосту „Станком“ (између окретнице трамваја на Бановом брду и Јулиног брда) са почетком у 15 часова.

Овом приликом раширен је транспарент „Труби ако нећеш у НАТО“, изнад магистрале.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*