Двери подржавају петицију за опозив Муамера Зукорлића

0

Српски покрет Двери подржава потписивање петиције, коју је покренуо председник Одбора за високо образовање САНУ, Душан Теодоровић, а за опозив Муамера Зукорлића на место председника скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

Српски покрет Двери се од почетка, апсолутно противи постављању бившег муфтије за председника овако важног одбора.

Разлоге због којих сматрамо да Зукорлић није право решење, а још мање озбиљан кадар за ту функцију, можете прочитати у већ објављеном ауторском тексту, народног посланика Двери, Срђана Нога.

А колико бивши муфтија поштује и државу Србију и химну наше државе, можете погледати у следећем видеу, који се налази на званичној ФБ страници Српског покрета Двери:

Текст петиције

Петиција за опозив Муамера Зукорлића са места Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије

Избором Муамера Зукорлића на место Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије понижени су научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и сви грађани Србије. Постављањем догматски школованог верског вође, стручњака за шеријатско право на место које подразумева доказане научне и педагошке квалитете, способност комуницирања са међународном научном заједницом и визију модерног света, зауставља се научни и технолошки развој Србије, поништава њен културни идентитет и Србија се удаљава од савременог света. Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић је јефтиним политичким договором са Муамером Зукорлићем одступио од свих предизборних обећања и наставио са изградњом недемократског система у Србији.

Ми, научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и грађани Србије који желимо модерну и европску Србију из које ће млади, најобразованији и најшколованији престати да одлазе захтевамо:

Јавно извињење Александра Вучића због понижавања свих грађана Србије.

Нову одлуку Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије којом се Муамер Зукорлић смењује са места председника Одбора.

Српски покрет Двери позива све своје чланове и симпатизере да потпишу петицију за опозив Муамера Зукорлића на место председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*