Двери: Противимо се продаји наших фабрика

0

Двери подржавају ставове синдиката поменутих фабрика у њиховој намери да те фабрике остану у власништву државе Србије и њених грађана и да се њихов чак ни најмањи део не продаје странцима.
„Пре неколико дана у Чачку је одржан састанак синдикалних представника неколико фабрика које послују у оквиру групације „Одбрамбена индустрија Србије“. Реч је о фабрици „Први партизан“ из  Ужица, затим „Крушик“ из Ваљева, „Слобода“ из Чачка, „Застава“ из Крагујевца и „Прва искра“ из Барича. На дневном реду имали су две теме: Ситуација у одбрамбеној индустрији Србије и изјава Александра Вучића да ће дозволити странцима да купују делове наменске индустрије“ – рекао је народни посланик Двери, Зоран Радојичић, на конференцији за новинаре одржане данас у Народној скупштини.

Он је рекао да се Српски покрет Двери енергично противи продаји наших фабрика и ресурса, посебно ако је реч о фабрикама од стратешког значаја. Наставио је да ова намера да се део тих фабрика прода тј. преда странцима, није утемељена ни у економској логици.

„Ако имамо у виду чињеницу да годишње фабрике наменске индустрије зарађују 200.000.000$, онда можемо да схватимо колики је њихов допринос у попуњавању буџета.

Дакле, нема логике да ми то продајемо. Једноставно, постоје сфере у друштву које ми морамо 100% контролисати и са тим се не смемо играти“ истакао је Радојичић.

Радојичић је још додао да ако погледамо искуства низа земаља видећемо да све фабрике, што у ближим што у даљим државама, остају у власништву државе. Такође када те фабрике раде, читав низ погона малих фабрика је исто тако везан за њих кроз сарадњу, рекао је посланик Двери.

„Двери подржавају ставове синдиката поменутих фабрика у њиховој намери да те фабрике остану у власништву државе Србије и њених грађана и да се њихов чак ни најмањи део не продаје странцима“ – закључио је Радојичић.

Инфо служба Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*