Двери: Сексуално опредељење није људско право – LGBT популација није никаква мањина

1

LGBT особе не сматрамо никаквом мањином, па самим тим ни сексуалном мањином, обзиром да их њихова сексуална опредељеност не може сврстати у мањинску групу којој би припала права које мањине уживају, већ је то ствар права на приватност
Посматрати нарушавање права LGBT особа као посебан вид ускраћивања било ког фундаменталног људског права само на основу сексуалне опредељености значи дискриминацију осталих грађана. Насиље је насиље, по било ком основу и нема потребе да се посматра посебно за LGBT особе
Истицање њихове угрожености само је маска за коначне намере: измена Устава и закона Републике Србије у правцу легализације хомосексуалних бракова и усвајања деце. У томе LGBT лоби, поред организација које га финансирају, има извршиоца и у представницима законодавне и извршне власти
НА заједничкој седници Одбора за људска и мањинска права и Одбора за европске интеграције народни посланик Марија Јањушевић указала је да се издвајањем посебних права LGBT популације крше основна људска права свих грађана загарантованих Универзалном декларацијом УН о људским правима, Уставом Републике Србије и многим другим правно обавезујућим документима широм света.

Српски покрет Двери организоваће Регионалну конференцију Светског конгреса породица у згради Народне скупштине, 17. септембра на тему демографске зиме у Србији, мера борбе против беле куге, критике предлога Грађанског законика Србије и представити резултате четворогодишњег међународног истраживања о независном глобалном индексу породица. Након конференције организоваћемо својеврстан дефиле дечије механизације да покажемо сву истинску лепоту живота и природне породице.

Овом међународном конференцијом даћемо препоруку институцијама и обавестити јавност колико је породица као основна ћелија друштва занемарена, дискриминисана и недовољно стимулисана од стране државе.

На жалост, на данашњој заједничкој седници ова два одбора, којим су ко-председавали Мариника Тепић (ЛСВ) и Мехо Омеровић (СДПС) настављено је са институционалном подршком развоју посебних права LGBT заједнице.

Народни посланик Двери, Марија Јањушевић није подржала закључке Одбора:

„Српски покрет Двери сматра да сви грађани Србије треба да уживају иста права, па тако и припадници LGBT популације. У том смислу осуђујемо пре свега сваки вид насиља над припадницима LGBT популације.

Људска права су дефинисана међународним правним нормама, правно необавезујућим и обавезујућим одлукама међународних агенција, пре свега Уједињених нација, као и Уставом и законима Републике Србије и та права су неспорна. Оно са чиме се не слажемо је промовисање посебних права за припаднике ове популације.

Као прво, LGBT особе не сматрамо никаквом мањином, па самим тим ни сексуалном мањином, обзиром да их њихова сексуална опредељеност не може сврстати у мањинску групу којој би припала права које мањине уживају, већ је то ствар права на приватност.

Друго, сматрамо да LGBT особе уживају иста права загарантована Уставом и законима Републике Србије. Уколико постоје изоловани случајеви где су ова права нарушена, постоје надлежна тужилаштва и судови, као и за све остале грађане.

Треће, посматрати нарушавање права LGBT особа као посебан вид ускраћивања било ког фундаменталног људског права само на основу сексуалне опредељености значи дискриминацију осталих грађана. Насиље је насиље, по било ком основу и нема потребе да се посматра посебно за LGBT особе”, закључила је Јањушевић.

Да LGBT особе нису ништа угроженије од осталих угрожених група могло се закључити и из излагања представника Повереника за равноправност полова, која је изнела податак да се 5% пријава по основу сексуалног узнемиравања односило на припаднике LGBT популације“.

Двери постављају питање због чега онда толика пажња угрожавању права LGBT популације?

Сматрамо да је истицање њихове угрожености само маска за њихове коначне намере: измена Устава и закона Републике Србије у правцу легализације хомосексуалних бракова и усвајања деце. У томе LGBT лоби, поред организација које финансирају, има извршиоца и у представницима законодавне и извршне власти.

Пре свега у Мехи Омеровићу, председнику Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова и Мариники Тепић, председнику Одбора за европске интеграције, али и у Канцеларији за људска и мањинска права Владе Републике Србије, Поверенику за заштиту равноправности полова и на жалост злоупотребом МУП-а, где се интензивно ради на ,мењању свести’ припадника овог министарства разноразним приручницима за LGBT популацију и официрима за везу МУП-а са LGBT заједницом.

Грађани Србије треба да знају да су подршку марша LGBT лобија кроз институције и кршењу Устава Републике Србије допринели сви присутни чланови ова два одбора осим народног посланика из посланичке групе Двери, Марије Јањушевић.

Факти

1 КОМЕНТАР

  1. Што болесницима педерима у Србији дају више права срозају права здравим Србима.
    Педере у Србији финансира џорџ сорош и они су опаснији од измета угљанина,чанка драшковића и чеде прашка

    А каква су то људска права педера? Стављање пениса у фекалије?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*