ДВЕРИ: У закон увести дух војничке части и родољубља

0

Срђан Ного указао министру Вулину на значај Савеза организација резервних војних старешина и добио обећање од министра да ће овај савез постати део целовитог система одбране.

Говорећи по амандманима на законе који се тичу Војске Србије, Ного је истакао да је потребно у закон унети васпитање у духу војничке части, родољубља и традиције српског народа. По њему, законодавац би требао да потенцира ове речи јер је војничка традиција једна од најсветлијих ствари српског народа и похвалио је то што је генерал Лазаревић враћен на академију.

Према његовим речима, прихватањем овог амандмана спречићемо ситуацију која се недавно десила, а то је да се на пријему код председника Србије појави човек попут Момчила Перишића, који је одавао државне тајне.

Ного је такође говорио о значају и одзиву Савеза организација резервних војних старешина на војне вежбе и тражио да овај савез добије статус удружења од значаја за одбрану. Министар Вулин је у одговору посланику Двери, обећао да ће овај савез постати део целовитог система одбране и надамо се да ће то обећање и испунити.

 

двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*