Џонсон: Сергеју, забринути смо због Балкана, Украјине…

0

Британски министар спољних послова Борис Џонсон, који борави у посети Москви, изразио је забринутост по питању Западног Балкана, Украјине и сајбер простора и истакао је да је неопходно разговарати о тим темама како би обе стране прихватиле да управо оне представљају главни камен спотицања у билатералним односима Велике Британије и Русије.

„Као што сте добро оценили, Сергеју, постоје одређене ствари на којима је потребно радити. Када гледам на наше односе, било да је реч о Украјини, Западном Балкану или о томе шта се дешава у сајбер простору, слажем се са Вама да је неопходно разговарати о томе и признати да су управо та питања тренутно главни камен спотицања у нашим односима“, рекао је.

Џонсон је на почетку састанка са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровом истакао и да се не треба ограничавати тим проблемима.

„Русија и Велика Британија су сталне чланице Савета безбедности УН, на нама лежи обавеза да радимо заједно како бисмо очували мир у свету“, додао је шеф Форин офиса и истакао да и Русија и Велика Британија морају да пронађу додирне тачке где год је то могуће.

Британски шеф дипломатије допутовао је у Русију, у прву посету неког британског министра спољних послова тој земљи након пет година.

Лавров је током сусрета рекао да се нада да ће резултат разговора са британским министром спољних послова Борисом Џонсоном донети конкретне помаке када је реч о билатералним односима Москве и Лондона.

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*