Емануел Макрон: “Ја сам раван Владимиру Путину”

3

Француски председник Еммануел Макрон себе сматра “равним” свом руском колеги Владимиру Путину. Ову је изјаву дао новинарима након недељног интервјуа за француске медије РМЦ и Медиапарт. Макрон је такође истакнуо како је дао налог за ударе на Сирију како би Путина посетио да и Француска постоји, те изразио уверење како ће тај потез на крају довести до мира у овој арапској земљи.

Након његова недељног разговора с водећом радио постајом РМЦ и новинаром Јеан-Јацqуесом Боурдином и челником аналитичког интернетског издања Медиапарта Едwyа Пленела, француски председник Еммануел Макрон је говорио о сарадњи са својим министрима, а овај формат разговора је био прилика да сазнамо нешто више о суделовању Француске у нападу на Сирију и како Макрон мисли да је демонстрацијом војне силе Путину показао сву своју снагу.

Према Јеан-Јацqуесу Боурдину, председник Макрон је говорио о Русији са својом супругом, која је такође присуствовала министарском састанку.

“Ја сам раван Путину. Успут, Путин ме разуме. Одлучио сам ударити на Сирију да Путин схвати да смо и ми тамо. Он разуме тај дискурс и то је решење за повратак мира у Сирији”, рекао је француски председник новинару Јеан-Јацqуесу Боурдину.

“Хајдемо видети хоће ли ова одлука стварно довести до мира у Сирији”, изјаву председника Макрона је коментарисао Боурдин.

Оба новинара која су суделовала у емисији су такођер су била изненађена присутношћу на састанку министара Макронове владе.

“Министри обично имају и друге послове. Што су, доврага, они тамо заборавили? Откривење?”, упитао је Едwy Пленел.

Истовремено, новинари су похвалили председника због чињенице што је особно разговарао с њима пред камерама.

“Након интервјуа он је био исти као и током”, рекао је Јеан-Јацqуес Боурдин.

“Чинило се да наставља суделовати у разговору. Чак нам је рекао: “Ако желите, можемо разговарати до поноћи”, те како му се то свиђа”, закључио је Боурдин.

 

Логично

3 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*