Ердоган: Харадинај је марионета

0

Председник Турске критиковао Харадинаја због отпуштања министра унутрашњих послова и шефа обавештајне агенције, и позвао људе на Косову да протестују против њега

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је данас косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће морати да преузме одговорност за управљање ситуацијом са депортованим Турцима, преноси „Коха диторе”.

Како наводи лист, Ердоган га је у свом говору критиковао због отпуштања министра унутрашњих послова и шефа обавештајне агенције, и позвао људе на Косову да протестују против њега.

Ердоган, такође, у говору назива Харадинаја марионетом, „чије конце повлаче други”.

„Каријера премијера Косова ће се завршити”, предвиђа Ердоган, преноси лист.

Ердоган је јуче потврдио да су шеторица протераних припадника покрета Фатулаха Гулена, ухапшени на Косову и Метохији, у Турској, која их терети за тероризам.

На Косову је пре два дана на мистериозан начин ухапшено шест турских држављана, под оптужбом да припадају покрету ФЕТО, верског вође Фетулаха Гулена који је оптужен да је одговоран за пуч с циљем свргавања Ердоганове владе у лето 2016.

Због ових хапшења, премијер Рамуш Харадинај сменио је јуче министра унутрашњих послова, Флага Сефаја и шефа КИА, Дритон Гашиија.

 

 

(Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*