Европа насељена главосечама из Сирије, а многи су прошли кроз Србију

0

У Сирији је откривен камп такозване Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ) за обуку џихадиста за нападе по Европи, а за две и по године рада кампа, на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, већином „балканском рутом“ чији је центар Србија, тврди загребачки „Вечерњи лист.“
– Џихадиста заробљен у недавно ослобођеном ирачком граду Мосулу открио је истражитељима податке о кампу за обуку терориста који су имали задатак да изводе терористичке нападе широм Европе. Како тврде ирачки истражитељи, ради се о изузетно високо позиционираном терористи који је био ожењен сестром једног од најближих сарадника калифа Абу Бакр Ал-Багдадија – наводи „Вечерњи лист“ на свом сајту.

– Ухапшени џихадиста истражитељима је дао податке да се тај камп за обуку елитне јединице самоубица који су припремали нападе по Европи налази на подручју Сирије – тврди лист.

Како се наводи, та јединица је била у координацији са симпатизерима терористичке организације Исламска држава који су регрутовани преко интернета и друштвених мрежа по целој Европи.
Сви ти терористи по завршетку обуке су преко Турске, и даље „балканском рутом“, са лажним сиријским и ирачким пасошима, пребацивани у европске земље са групама миграната, наводи лист.

Џихадиста је открио и да су последњи терористи балканском рутом пребачени у фебруару 2017. и да је камп још увек активан.
За две и по године рада кампа, само на подручје Европе пребачено је више од 50 терориста, спавача-самоубица који чекају наредбу за акцију, тврди лист, наводећи да је џихадиста открио да су нападе на Париз и Брисел 2015. и 2016. извели терористи који су завршили обуку управо у том кампу.

Вечерњи лист, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*