Европска РАДИОДИФУЗНА УНИЈА: Срби апсолутно не верују медијима

0

Србија се по степену поверења у сваку од наведених врста медија налази у негативној зони, и то при самом дну

Највећи део грађана Србије не верује медијима, па се по степену поверења Србија налази при дну европске лествице, показала је данас објављена анализа Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

У саопштењу Удружења новинара Србије се наводи да је ЕБУ прошле недеље, на основу података Еуробарометра, објавила анализу поверења грађана 33 земље Европе у радио, телевизију, штампане, онлајн медије и друштвене мреже.

По тим подацима, Србија се по степену поверења у сваку од наведених врста медија налази у негативној зони, што значи да се највећи део грађана Србије изјаснио да не верује медијима.

„Србија се налази на претпоследњем месту у Европи на скали поверења у радио. Неповерење у телевизију веће него у Србији је у само још три земље Европе, док је неповерење у штампане медије у односу на Србију веће само у Македонији и Великој Британији.

Од свих врста медија, најмање неповерења грађани Србије имају у интернет медије и друштвене мреже“, наводи се у саопштењу.

Електронски медији – телевизија и радио уживају највећи степен поверења у Европи. Од 33 земље које су учествовале у анализи, у радио грађани 22 земље имају највише поверења, док у телевизију највише верују грађани 11 земаља.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*