Фејсбук признао грешку, укида се Explore Feed

0

Фејсбук је управо урадио нешто што се готово никада не догада – признао грешку. Друштвена мрежа је објавила да и званично прекида експеримент поделе Хоме стране на News Feed и Explore Feed

У претходних неколико месеци Фејсбук је експериментисао са поделом Хоме странице на News  и Explore Feed, тачније страницу на којој видите постове пријатеља и другу на којој се налазе постови страница. Експериментом је било обухвацено шест земаља: Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Kамбоџа и Шри Ланка.

– Људи не желе раздвојене феед-ове – написао је руководилац Фејсбук  News-а Адам Мосери у опису апдејта.

– Резултати анкета су показали да корисници нису задовољни постовима које виде, а раздвојени фед-ови им нису помогли да се више повежу са пријатељима и породицом.

Мосери истиче да више не постоји потреба да фед-ови буду уопште раздвојени.

Паблишери, односно медији и компаније су најмање профитирали од ове промене након што је Фејсбукк непрестано мењао алгоритме по којима се постови приказују, али Фејсбук је одговорио на гомилу критика на рацун тога да ова друштвена мрежа није погодна за бизнис: једноставно идите.

У медувремену, компанија наставља са експериментисањем на News Feed-у. Наиме, тренутно се тестира опција посвећена локалним вестима под називом Тоdаy In која је доступна само у шест градова.

хеадлинер.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*