Фестивал Бољшој по пети пут на Мокрој Гори

0

Од 13. до 15. јула, у Националном парку Мокра Гора, одржаће се пети фестивал руске класичне музике Бољшој, под покровитељством компаније Гаспромњефта.

У такмичарском делу овогодишњег фестивала учествоваће више од 60 младих талената из Србије, Републике Српске и Русије, док ће и културном делу наступити звезде савремене музичке сцене – виолиниста Роман Симовић, мецосопран Милијана Николић, виолончелиста Јустус Грим и виолинсткиња Татјана Самуил.

Оснивач фестивала, редитељ Емир Кустурица на конференцији за медије рекао је да је овај фестивал постао озбиљна културна тачка на мапи Србије. Да је рађен и да наставља да ради и да живи заједно са својом руском браћом.

– Бољшој је намењен промоцији младих талената из Србије и Републике Српске, а од 2015. године и из Русије, тачније из руских градова које Гаспромњефт подржава у оквиру свог програма „Родни градови. Као један од највећих економских, али и социјалних инвеститора у Србији, Гаспромњефт посвећује велику пажњу пројектима који симболишу пријатељство Русије и Србије, па је компанија у том смислу подржала и обнову Руског некропоља у Београду, а највећа инвестиција је свакако унутрашња декорација куполе Храма Светог Саве на Врачару,- изјавила је Сања Лубардић, заменик генералног директора и директор Функције за односе с јавношћу и комуникације компаније НИС.

Ј.П.С.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*