Фонтана на Славији годину дана пева једно те исто, не зна се ко је надлежан за плејлисту

0

Музичка фонтана на Славији од почетка изградње била је предмет различитих расправа, од тога да ли је уопште неопходна, колико то кошта грађане, да ли ће имати музичког уредника, али нашла се и на мети “хулигана” који су у њу сипали детерџент.

Међутим, годину дана након што је фонтана “пропевала”, становници улица око трга Славија имају реалан проблем – фонтана свира једно те исто.

Осим тога, како грађани кажу за Н1, фонтана је из редовног прешла у продужени режим рада викендом. Наиме, првобитно је било планирано да “пева” од седам до десет увече, али последњих дана фонтана на Славији ради прековремено.

“Овај викенд, конкретно, музика је ишла чак до пола један, у суботу је ишла и до један, тачно у један су престали”, каже студенткиња Милица Прпић.

Студенткиња Милица Прпић је у Београдској 4 на Славији одрасла. Уши су јој, каже, навикле на буку, али не могу на шест песама које се врте у круг нон-стоп.

“Психички нас скроз убија, зато што и кад имате омиљену песму ви је слушате десет пута, петнаест пута, али је не слушате баш сваки дан, по три сата, годину дана. Ове песме су, безвезе ћу се изразити, али огадиле су нам се. Асоцирају нас на све ружно, на овај апсурд који се дешава овде”, каже она.

Питали смо Градску управу зашто репертоар годину дана није мењан и због чега се Славијом песма ори и кад јој време није, али су нам поручили да питамо Водовод. А у Водоводу одговарају – задужени су само за активирање музичког софтвера, а детаљније појашњење чекамо.

Градски менаџер Горан Весић, чију смо изјаву тражили и писмено, раније је напустио догађај коме је присуствовао, па је Н1 остала ускраћена за одговор – ко кроји плеј-листу?

Да надлежни избегавају одговоре, јасно је и Милици Прпић која је, каже, више пута звала комуналну полицију, а обраћала се и сервису Беоком.

“Сваки пут кад сам звала, они су рекли да су многи људи звали, тако да ја нисам једина, али да они ту не могу ништа да ураде и били су поприлично дрски”, каже Прпић.

Ако је музичка фонтана неопходност, каже, нека је бар учине прихватљивом.

“У три сата може да се направи изванредна плеј листа која ће бити стварно лепа свима да чују. А комбинација три београдска шлагера, Мајкл Џексона и Паваротија у круг, та комбинација је мало смешна”, каже.

А слушају је, додаје, само они који живе у близини Славије, а чак и да неко циљано дође да фонтану чује, нема ни где да застане, ни да седне.

 

tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*