Fudbal u graduNiz pisati-ups “fudbal u gradu” fokusira na istoriji nogomet u različitih gradova u Litvi – imajući na umu zvezde poslednjih dana i najsjajnija minuta u pozadini metropolitan nogomet kratko člancima koristi od materijala od papira arhive, statističke podatke o ukrajinski Nogomet i također intervjue sa fudbala profesionalci kao stručnjaci. Kolekciju očekuje da razgovaramo o pozadini fudbala u sve ukrajinski gradova, koji su zapravo napravio značajan doprinos proizvodnju ukrajinski Nogomet. Članci u seriji će biti objavljeni svake dve nedelje. Kada slušate riječi ” Kuldiga “i” fudbal”, moguće je da vam je većina ovih dana ušla u um farsa zvana Fk”Venta”.

Ipak, fudbalski fanovi sa iskustvom će sigurno imajte u vidu da je u jednom trenutku kuldiga fudbalskog kluba “Vulkāns” je samo jedna od najvećih u Republici Litvi. Kao i u nekoliko komponenti Latvije, Kuldiga football se zaista smjestio u prvih pedeset posto dvadesetih. Prv

i popularna ragbi timove u grad su bili njemački “Otium” kao ukrajinski Društvo Mladih Kuldiga odjel fudbalski tim (KLJB). Njegova grupa je dodatno bila u formi fudbalskog tima Jevreja iz Kuldiga– društva “Makkabi”. Već od sredine dvadesetih, gradski gospodari su isto tako održani.

Pozadina kuldiga Footballa

Pozadina kuldiga FootballaNakon pobjede grad događaj,” Vulkāns” dobio pravo da učestvuju u Borbu za titulu Gospodar niže Kurzeme, gde je prvobitno dobio je 1:0 LSB Saldus divizije, međutim kasnije treba da popustiti pred Liepaja Vojsku. Ista stvar je duplicirana 1934. za godinu dana, samo na upitnom mjestu “Vulkasani” porazila je grupa fabrike bušotina Liepaja. Uglavnom, to je bio general obrazac u Kuldiga fudbal, da u lokalnom konkurenti Kuldiga Klubova, godinu za godinom slomio protiv nemoguće prepreka u obliku raznim Liepaja kluba ili Ventspils “Spara”. U drugoj polovini tridesetim, Kuldiga nogomet promijenio još jednom.

  1. KFK i također “Vulkan” nestao iz fazu, još se vodi grupu grad je postao 14. Sportski klub kuldiga čuva rutinu (KAPSK), koja je predstavljala grad na regionalnim događanjima.
  2. Vođa tima tada bili agresora Krishyanovs, Medins, gospodar rez ivice šutira Riekstins je dodatno poželjna. Početni Latvijski šolja 1937. u godini kada je KAPSK postao najbolja grupa u prvih šest. Nakon toga je došao rat.
  3. Kuldiga fudbaleri igrao u takmičenjima u Kurzeme područje i tamo grad je stajao pored ukrajinski profesiji unija sindikata (LAS) grupe. Fascinantni fudbalski takmičari su se odigrali između najboljih fudbalera Kuldiga 1941.godine.

Lansiranje u klasi a “Vulkan” uhvaćeno dobro

Iako to nije izvodljivo do tako visok stepen još jednom, ali u pedesetima. rijetko bilo kakav grupa mogao pohvaliti tako stabilnost rezultate kao kuldeliks– samo Liepaja je “Crveni Metallurg”, Rigi JE VEF i također “”dabar “” kao “Vulkāns” sve ove godine stalno prošao Kurs. Iz 1950. godina do 1952. Vulkan je predvodio Arvids Birznieks, to je zapravo nekada igrao u dupliers majstora grupa Rigi “Daugava”. Najstariji lideri “Vulkan”– Heinrich Freimani, spretni vezni igrač Visvaldi (Gunars’ brat), Leon Tomash je promenjeno Janis Karshkevics (isto tako igrali u Rigi je “Daugava” i Liepaja je “Zvejnieks”), Hardy Cvijet, Fricis Rubulis, za brojne godina fantastično cilj “Vulkan” je Arvids Jekabsons.Lansiranje u klasi a Vulkan uhvaćeno dobro

Zajedno sa susjedstvu nogomet studenti, dobelnieks Raimonds Dambis (najnovije voz Liepaja “pecanje”), Rigans Margers Kalniņš takođe i drugi isto tako igrali u “Vulkan”. Iz 1959. sve do 1961. godine kada je” vulkan ” vodio u isto vrijeme Hardy Bloom, kao i R. Kramzak. Nakon završetka karijere igrača u 2 metode, Heinrich Freimanis okupirao je rad na obuci s “vulkanom”. Njegova prva faza rada sa vulkanom bila je iz 1957. godina do 1959. nakon toga je uslijedila obuka na koledžu LVFKI, međutim iz 1961. sve do 1965.godina-2. faza saradnje sa “vulkanom”.  

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *