ГАЛИЈАШЕВИЋ: Инцко у извештају УН прикрива оно што плаши целу Европу

0

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је данас Срни да се у најновијем извјештају високог представника у БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности УН прикрива оно што плаши цијелу Европу и регион – тероризам.

Галијашевић је констатовао да Инцко није писао УН о дјеловању „Исламске државе“ у БиХ и страху од повратника са сиријског ратишта.

„Инцко не говори о паралелним џематима и паралелном друштву, створеном уз помоћ Сарајева и појединих обавјештајних структура са Запада. Он уопште не говори о ономе што је извор проблема свих у региону, а то је БиХ. Он то не сматра проблемом“, рекао је Галијашевић.

Он је додао да Инцко измишља непостојеће проблеме, нападајући Републику Српску која је једини стабилни дио БиХ и гдје институције функционишу.

„Не осврће се на хапшења повратника са сиријског ратишта из БиХ у Турској, Њемачкој, Аустрији и Словенији, која су се десила у прошлој години“, навео је Галијашевић.

Он је нагласио да Инцко „упорно завађа Србе и Бошњаке, мислећи да то прода као интерес БиХ“.

„Срамотан је његов извјештај УН. Он је истовремено антидржавни и антисрпски. Уперен је против безбједности цијеле земље“, сматра Галијашевић.

Према његовим ријечима, Инцко се у БиХ понаша као протектор, диктатор и махараџа који хоће да мијења Устав и доноси законе.

„Инцко је највећа политичка штеточина по односе народа у БиХ и њену стабилност, али и по стабилност Европе и окружења“, додао је Галијашевић.

Галијашевић каже да Инцкова политика није усклађена са политиком Европске уније, а још мање са политиком Аустрије.

„Он би требало да представља УН, али он заправо представља америчку политику и дипломатију, које су поражене у самој Америци избором Доналда Трампа за новог предсједника“, додао је Галијашевић.

Галијашевић каже да је на плану борбе против тероризма много оштрији био бивши високи представник у БиХ Мирослав Лајчак, актуелни предсједник Генералне скупштине УН, који је рекао да БиХ опскрбљује терористе у Сирији и Ираку.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*