Галијашевић: Утицај страних служби ка ограничавању потенцијала српског народа

0

„Британија на Балкану води рат против српског фактора, а Русија је само оправдање. Британија чини све да ограничи потенцијал и суверенитет српског народа и у Републици Српској и у Србији на међународном плану, наглашава Галијашевић.

Он указује да је утицај западних структура видљив у безбједносном сектору, правосуђу и финансијским институцијама БиХ којим „ограничавају суверенитет БиХ“.

„То је простор на којем западне службе ограничавају суверенитет државе БиХ, у ствари квази државе, јер је то протекторат у којем једини правно политички одрживи субјект јесте Република Српска“, рекао је Галијашевић за Телевизију „Пинк“.

Галијашевић наводи да се одређеним мјерама покушавају изазвати и нереди или креирати одређени процеси који би могли довести до било какве нестабилности Републике Српске.

Он каже да томе треба додати и „исламски фактор и присуство и иранске и турске и саудијске службе“ и „њихово снажно деловање и кроз безбједносно одбрамбени сектор, вјерске заједнице и разне хуманитарне организације“.

Галијашевић напомиње да Русија није присутна у обавјештајном сектору и нема ниједан медиј у БиХ.

 

срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*