„ГАРДИЈАН“: Русија већа претња од терориста

0

Изјава америчког сенатора Џона Мекејна да је председник Русије Владимир Путин већа претња од терористичке организације ДАЕШ изазвала је протесте међу експертима, који сматрају да је та изјава апсурдна, пише коментатор „Гардијана“ Мери Дежевски.

„Како Путин или неко други може да представља већу претњу од дивљих теократа који воде рат на Блиском истоку и одрубљују главе онима који им сметају“, пише аутор.

Дежевски наводи да је изјава Мекејна фактички имала двоструки значај. Сенатор је говорио о глобалној безбедности, као и о западној демократији у позадини избора Доналда Трампа за председника САД.

Без обзира на оптужбе, реалних доказа да је Русија покушала да манипулише изборима других људи нема, то се много више заснива се вери и страху него на чињеницама.

Заједно с тим, Дежевски сматра да је претња ДАЕШ-а, наводно, преувеличана у западним мозговима, без обзира на то што војска коалиције на челу са САД још није успела да истера терористе из ирачког Мосула.

На тај начин, према мишљењу аутора, Мекејн је у праву кад сматра да би Русија, ако би била непријатељ САД, била опаснија од ДАЕШ-а.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*