Геј парада у Новом Саду

0
Уз подршку Града Новог Сада и Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019, група „Изађи“ из Новог Сада, организује прву Новосадску недељу поноса, која је заказана у недељи обележавања Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије (ИДАХОБИТ).

Активности током Новосадске недеље поноса биће организоване од понедељка, 13. маја до петка, 17. маја, у неколико јавних простора у Новом Саду.
Новосадска недеља поноса биће свечано отворена у понедељак у плавој сали Скупштине града, а у оквиру отварања одржаће се и трибина. Kако за 021 најављује координатор програма јавног заговарања групе „Изађи“ Филип Kоцевски, у данима који претходе самом Прајду биће организоване и многе друге активности.
„Понедељак ће обележити изложба фотографија ‘Трансбалкан’ Александра Црногорца. Уторак је посвећен младим припадницима ЛГБТИ заједнице и дискусији у KЦ Лаб. На истом месту биће пуштани филмови, а биће приређена и журка. У среду ће у друштвеном центру ‘Изађи’ бити активности које спроводе родитељи ЛГБТИ омладине. У четвртак нас очекује предавање ‘Зашто хомосексуалност и трансексуалност нису болест’у канцеларији Опенса у Лазе Телечког, као и активност ‘Упознајте Да се зна волонтере’„, каже Kоцевски.
(извор 021.рс)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*