Гојковић: Двери уводе фашистичке манире

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је напад лидера Двери Бошка Обрадовића на председника Административног одбора и шефа посланичке групе СНС-а Александра Мартиновића, истичући да против насилника треба поднети кривичну пријаву и да цело друштво треба да осуди сцене насиља у парламенту.

Гојковић је за РТС рекла да Двери уводе фашистичке манире и политичке обрачуне са сваким са ким политички нису сагласни.

У том контексту, Гојковић оцењује да „треба размислити о измени Пословника”.

„Али за силеџије не вреди да мењате Пословник или да разговарате са њима сваки дан. Слажем се са Александром Мартиновићем, који је јуче изјавио да и он озбиљно размишља да треба поднети кривичну пријаву против насилника”, рекла је председница Скупштине.

Она је истакла да на „сцене” које прави Бошка Обрадовића не треба ћутати, јер се тако подстичу.

Коментаришући одлуку СНС-а о изборима, Гојковић је рекла да је она донета уважавајући аргументе председника Александра Вучића да превагну интереси Србије над интересима те странке.

„Наравно, размишљаћемо о свему, али за сада нисмо имали разговоре да ли да се распишу избори и за Народну скупштину”, рекла је Гојковић.

Расправу о буџету каже очекује почетком децембра, а крајем недеље, како је најавила, путује у узвратну посету кинеском Конгресу, где це разговарати са председником Конгреса и највишим представницима Кине.

„Потписаћемо документ који парламент Кине има потписан само са парламентом Русије, а то је оснивање заједничке комисије која це пратити рад наших влада”, рекла је Гојковић. (Танјуг)

1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*