Грађани из целе Србије стигли у Београд, иду ка центру на скуп ФОТО

0

Грађани из свих делова Србије полако се окупљају у у центру Београда поводом скупа председника Александра Вучића у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Са скупа ће, како је најавио, послати поруку јединства.

Извештач Тањуга преноси да се велика колона грађана са транспарентом „Звездара уз Александра Вучића“ спушта се београдском улицом ка влади Србије носећи заставе.

Они ће се код зграде Владе у Немањиној улици придружити грађанима из Западне Србије и Земуна, а одатле ће заједно кренути ка Дому народне скупштине.

Саобраћај у једном делу Немањине је затворен, као и Славија и улица Kраља Милана.

У граду је приметан велики број пешака и саобраћајне полице која регулише саобраћај. Грађани носе заставе Србије, као и заставе СНС са називом места из којег долазе.

Скуп, на коме се очекује огроман број грађана, званично би требало да почне у 18 часова, а пре председника Вучића грађанима ће се обратити и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић и један од хероја са Kошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски.

Председник Александар Вучић је позвао, како је рекао, нормалну и пристојну Србију да се данас окупи за будућност земље. Скупу претходи концерт.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће за сат, сат и по, бити познате прве прецизне процене о броју људи на митингу испред Дома Народне скупштине у Београду, у оквиру кампање „Будућност Србије“, а да сигурно у Београд долази више од 120.000 људи. „За сат, сат и по имаћемо прве процене са фотографијама колико људи је присутно у Београду“, рекао је Стефановић за Пинк и додао да се са сигурношћу може већ сада рећи да ће бити више од 120.000 људи и то не рачунајући људе из Београда који ће доћи.

B92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*