Грујичић: Бошњацима смета мир у Сребреници

Због туче током седнице повереништва СДА, ухапшен Џевад Авдић (24). Начелник општине Младен Грујичић: Покушај да се криза врати у овај крај, да из њега опет крену ружне слике

0

ПОЛИЦИЈА у Сребреници ухапсила је 24-годишњака из ове општине, због туче у просторијама Исламске заједнице, током седнице Повереништва СДА. Незванично, реч је о Џеваду Авдићу, који се сумњичи да је из сале на силу изгурао Адила Османовића, председника Повереништва СДА, након чега је дошло до међусобног физичког напада у којем су учествовали високи страначки функционери.

Седница Повереништва странке прекинута је одмах на почетку, након што је група грађана упала у зграду Исламске заједнице. Снимак надзорне камере јасно показује како је Адил Османовић с колегама истеран из зграде. Заједно са министром цивилних послова БиХ, на улици је завршио и Садик Ахметовић, који тврди да је сукоб изазвао бивши први човек локалног СДА Хамдија Фејзић. Све је почело, додаје, након вербалног напада Фејзића на Ахметовића и Османовића.

Након вербалног и физичког обрачуна између представника завађених фракција унутар Странке демократске акције, огласио се и начелник Општине Младен Грујичић.

Грујичић је закључио да овај догађај шаље једну ружну слику из ове општине и додао да они само штете свима.

– Мислим да је ово овде покушај да се криза са нивоа БиХ пребаци на Сребреницу, како би ово поново било место са којег полазе неке ружне слике. Мислим да овакве ствари више не смеју да се догађају, поготово не сада кад смо за ова три месеца много тога учинили на стабилизацији ситуације и смиривању тензија у Сребреници – рекао је начелник Грујичић.

Он је подсетио на тензије које су се осећале у овој општини за време предизборне кампање и самих избора и закључио да такве ствари не смеју више да се понављају.

– За кратко време смо подигли поштовање међу људима на један виши ниво. У ваздуху се осећа лепша атмосфера и кренули смо у једном бољем смеру, смеру економског развоја. Нажалост, сведоци смо да то изгледа некоме не одговара и да тај неко покушава да врати стање које је било пре – закључио је Грујичић.

Начелник Грујичић је на крају додао да се чини све да се поправи живот грађана у овој општини и да нису добродошли они који нарушавају стабилност зарад својих политичких интереса.

ПОВРЕЂЕНА ДВОЈИЦА БОШЊАКА

Током окршаја у међусобном физичком обрачуну повреде су задобила двојица мушкараца која су превезена у Дом здравља, одакле је један упућен у Mедицински центар Зворник, речено нам је у полицији. Како незванично сазнајемо, повређени су Севдет Авдић (39) и Мирнес Хасановић (27).

Д. ПЕТРОВИЋ, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*