ХАОС У УТИСKУ НЕДЕЉЕ, ОЉА ЈЕ ЗАНЕМЕЛА! Прокић и Мариника се брутално посвађали око ПРОПАСТИ ПРОТЕСТА опозиције

0

Драматург Ненад Прокић и народна посланица у Скупштини Србије и члан СзС Мариника Тепић ушли су у отворену расправу у емисији „Утисак недеље“ коју води Оља Бећковић!

Драматург Ненад Прокић изјавио је да верује и у Деда Мраза, али не и у актуелне протесте, нити у то да ће они било шта променити, „јер немају ни минимум коперниканског преокрета“.

Он је, гостујући у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С, објаснио да су протести потребни због „деспотске анархије“ која је завладала са Вучићем, али не на овакав начин.

Указујући да је реч о викенд протестима, Прокић је предвидео да ће „ти исти људи доћи у ситуацију да после 15 година иду опет са пиштаљкама против Вука Јеремића или Бошка Обрадовића“.

Поручио је и да је у свему против Вучића, осим када је реч о Kосову и да би председнику Србије требало дати подршку да реши косовско питање.

Говорећи о протестима „Један од пет милиона“, Тепић је казала да су они нису „пропали и да су прешли у другу фазу“.

„Не да нису пукли, него су прешли у другу фазу“, оценила је Тепић и додала да је пре пет месеци било тешко замислити исте.

Она је казала да су притисци тих протеста сменили председнике општина Гроцка и Брус, али и да су протести почели да „сатерују Александра Вучића уза зид“, додајући да Вучић свакодневно најављује ванредне изборе, али их не расписује.

„Ови протести инцирали су и његову кампању („Будућност Србије“), рекла је Тепић и додала да је та кампања „контрамитинг на актуелне протесте“.

Драмски писац Ненад Прокић навео је да не верује и не учествује у протестима и да опозиција на тим протестима „нема минимум искрености у политици и да су то људи који су већ имали прилику да нешто ураде“.

„Они су Kосово више од Вучића, ја сам у свему против Вучића осим у Kосову“, рекао је Прокић и додао да је Вучић „једини политичар који то може да потпише, али да га треба рушити по свим осталим стварима“.

Он је казао да је Србији потребна апсолутна промена политике и да Србија треба прва да призна Kосово и да је то једино решење.

„Са Ђинђићем нисмо успели са пиштаљкама, нећемо ни са Бошком Обрадовићем“, рекао је Прокић и додао да су тадашњи протести са Зораном Ђинђићем били сваког дана, а не „викенд протести“.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*