Хрвати у страху због меча са Косовом

0

ЗАГРЕБ, 31. октобра – Хрватски фудбалски савез и тамошња јавност у страху су од могућих навијачких испада на утакмици са косовском селекцијом у Загребу и од нове потенцијалне драстичне казне, преноси Т-портал.

Подсећа се да победа Хрватске у Скадру над Косовом 6:0 покварена заједничким скандирањем две стане навијача „Убиј Србина“, због чега је стигла казна Хрватском савезу од 50.000 евра, што је чак и блажи сценарио.

У дуелу два тима у суботу на Максимиру у квалификацијама за Мундијал биће и специјални посматрачи ФАРЕ-а, како и делегати који чекају да забележе сваки вербални испад на трибинама, транспарент или коришћење пиротехничких средстава.

Т-портал додаје и да сами хрватски фудбалери стрепе од ружног понашања навијача, након што је репрезентација, поред огромних новчаних казни, већ два пута добијала казну пред празним трибинама због повика „За дом спремни“, а нови инцидент могао би драстично да нашкоди у походу на Светско првенство у Русији наредне године.

Додатан проблем је ситуација око сведочења најбољег хрватског фудбалера Луке Модрића на суђењу у корист функционера загребачког Динама Здравка Мамића, што је изазвало незадовољство код великог дела навијача широм земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*