Хрватска упоредила Владимира Божовића са Слобом!

НОВА ФРКА Хрватска упоредила Вучићевог изасланика са Милошевићем!

0

Министарство спољних послова Хрватске оштро је критиковало говор изасланика премијера Србије Владимира Божовића на пријему Српског народног већа у Загребу, уз оцену да је користио „исте тезе као Слободан Милошевић“.

„У свом говору на пријему СНВ-а у Новинарском дому, Владимир Божовић, изасланик председника Владе Републике Србије, користио је исте тезе као и Слободан Милошевић, посебно кад је говорио о наводној угрожености Срба у Хрватској и намери Србије да их ‘брани свим расположивим средствима'“, саопштило је хрватско Министарство.

У саопштењу се оцењује да је „такав дискурс вредан сваке осуде, што је министар спољних и европских послова Давор Иво Штир учинио и лично пренео Божовићу на пријему у Новинарском дому“.

„Као што је у свом обраћању данас на пријему СНВ-а нагласио председник Владе Андреј Пленковић, Хрватска је након праведног одбрамбеног рата у којем је била жртва великосрпске агресије остварила слободу и независност, те и даље жели градити друштво на темељу највиших демократских вредности и на поштовању људских и мањинских права“, наглашено је у саопштењу Министарства спољних и европских послова.

Изласник председника Владе Србије Владмир Божовић данас је на пријему СНВ у Загребу критиковао хрватску политику према Србима, а Србима у Хрватској пожелео „остваривање свих права као што их Србија гарантује Хрватима“.

Он је на крају свог говора „обећао“ Србима да ће их Србија „у свим проблемима и искушењима, када год буду угрожени, бранити свим расположевим средствима“.

АЛО

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*