Hrvatski mediji: Splićani „ratovali“ sa Grobarima

0

U neredima na južnoj tribini stadiona Partizan tokom „večitog“ derbija u sredu povređeno je više lica, a među njima je bilo i nekoliko stranih državljana.

Nezvanično se navodi da su među strancima koji su učestvovali u neredima na južnoj tribini Partizanovog stadiona bila najmanje šestorica Hrvata, te po jedan Grk i Bugarin.

Zagrebački portal „Indeks“ (Index) prenosi da su Hrvati koji su se našli na beogradskom derbiju u sredu uveče iz Splita, što je navodno jedan od njih potvrdio policiji još na stadionu kada je „izbačen“ sa južne tribine na atletsku stazu.

„Slobodna Dalmacija“ navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na tribini, a da je osim njega poziv da dođe u Beograd dobio i tamošnjoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović.

Prema informacijama splitskog medija, Hrvati su na derbi došli na poziv „kolega“ iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana.

Spekuliše se da su se navijači Partizana međusobno sukobili oko borbe za prevlast na tribini, mada je nejasno zašto su za taj „obračun“ izabrali „derbi“ kada bi mnogo više šansi za uspeh imali na nekoj utakmici manjeg rizika.

MUP Srbije je saopštio da je posle derbija u policiju „dovedeno“ 26 lica. Opširnije o tome na INFO strani.

 

 

B92

POSTAVI ODGOVOR

*