И шта кажеш Ивице? Маурицијус!?

Маурицијус подржава територијални интегритет Србије

0

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је на маргинама Самита Франкофоније у Атананариву са премијером Маурицијуса Анероодом Југнаутхом којем је захвалио на подршци територијалном интегритету Србије и непризнавању независности Косова.

У разговору је разматрано унапређење политичко-економске сарадње као и усаглашавање ставова о питањима из домена међународних односа, саопштило је Министарство спољних послова.

Премијер Маурицијуса детаљно је обавестио о вишегодишњем територијалном проблему који Маурицијус има са острвом Чагос и намери да се то питање реши кроз систем УН и у том смислу замолио за подршку Србије чиме би се потврдило поштовање међународног права.

Он је истакао и потребу да се унапреди сарадња у области привреде, туризма и просвете.

Дачић је истакао да Србија у потпуности дели оцене Маурицијуса о потреби поштовања међународног права и осуди двоструких стандарда.

Шеф српске дипломатије истакао је такође да је Србија спремна да унапређује билатералну сарадњу у оквиру међународних организација, а посебно УН.

Србија цени модел Маурицијуса на плану привлачења страних инвестиција и резултате који су остварени, наводи се у саопштењу.

У наредном периоду, како се додаје, очекује се и наставак програма стипендирања студената са Маурицијуса што је у складу са постојећом вишегодишњом традицијом, као и размена посета на високом нивоу.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*