Исповест пилота који је предводио спашавање ЈАТ-ових авиона током НАТО агресије (ВИДЕО)

Како је 40 пилота и механичара ЈАТ-а спасило путничке авионе националне авио-компаније 1999. године

0

Историја и сведочанства рата из ваздуха који је НАТО водио против Савезне Републике Југославије помињу потпуну превласт у ваздушном простору од стране војног савеза. Међутим, како су године пролазиле, широј јавности су из годишњице у годишњицу откривани мало познати детаљи – на пример да су и јуришници РВ и ПВО (упркос превласти НАТО-а у ваздушном простору) имали 31 борбени лет.

Прича о евакуацији флоте путничких авиона ЈАТ-а у условима исте те превласти НАТО-а у ваздушном простору испричана је неколико пута али никада у толико детаља као што је то био случај током првог дана трибине посвећене рату 1999. године у Музеју ваздухопловства.

Данашњи капетан Ер Србије на авиону Боинг 737 Стеван Игњатовић, а тада капетан на Боингу 727 ЈАТ-а, испричао је своју невероватну причу о евакуацији летелица националне авио-компаније петог дана након почетка бомбардовања.

Игњатовић прича веома елоквентно и емотивно како је у тада најбржем ЈАТ-овом авиону, 29. марта 1999. године летео на 10 километара висине изнад Србије у правцу према Румунији где је, одлуком Владе Србије, предводио флоту националне авио-компаније како би се она спасла евентуалног уништења на Аеродрому „Сурчин“.

Крајња дестинација ЈАТ-ових путничких авиона требало је да буде полуострво Крим али су задржани у Румунији.

Како је изгледало летење путничких авиона у борбеним условима, како се 40 ЈАТ-ових пилота и техничара напослетку избавило из Румуније и како се држава годинама касније односила према другој групи српских летача у којој „нико није рекао нећу“, погледајте на видео снимку…

Петар ВОЈИНОВИЋ, Т6

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*