Истина о руским „Играма глади“, најскандалознијој емисији у историји

0

Светска јавност била је шокирана када је најављен руски ријалити шоу у којем би се учесници борили против медведа и вукова на острву на реци Об, а организатори не би интервенисали ни ако би дошло до убиства или силовања.

Руске „Игре глади“ најављене су као тест издржљивости по жестокој сибирској зими, а шоу је требало да буде приказиван само на интернету. Пријавиле су се хиљаде потенцијалних учесника из Русије и целог света.

Сада се десио преокрет.

Организатор „Игара глади“ Јевгениј Пјатковски каже да је цео пројекат од почетка био само шала. Ова његова објава изазвала је бес потенцијалних учесника, који су били спремни да проведу девет месеци борећи се за славу, пише „Сајбиријан тајмс“.

„Била је то лажна информација, а циљ ми је био да спроведем истраживање тржишта“, наводи се у саопштењу Пјатковског.

Док је још најављивао шоу, у пропозицијама је јасно стајало: „Све је дозвољено. Туче, алкохол, убиство, силовање, пушење, било шта…“.

„Сигурно ће бити туча и сличних ствари, али не плашимо се негативних реакција. Одбацићемо било какву тврдњу учесника, па макар били убијени или силовани“, рекао је тада Пјатковски.

Правила су била веома слободна: не би било мешања у везе међу учесницима, нити би био надгледан њихов сексуални живот, а камере не би могле да прате сваки њихов потез на сваком ћошку острва.

„Они су слободни да формирају везе какве год желе, без икаквих ограничења када је секс у питању. Ако је жена трудна и роди дете, то је што се нас тиче у реду“, говорио је Пјатковски.

Он је одбацио тврдње да је шоу покренуо како би искористио талас русофобије у свету. Пјатковски данас себе назива „маркетиншким генијем“, јер је створио лажни догађај који је постао глобална сензација.

„Да сам платио за овај пројекат, морао бих да потрошим милионе, али нисам“, каже он.

Учесницима је својевремено обећавана обука у сусретима с дивљим медведима пре него што би били пуштени на острво опремљено са 2.000 камера.

На овом острву у области Томск температура зими пада на минус 50 степени, а густом шумом лутају стотине мрких медведа. Снимање је требало да почне на крају сезоне парења медведа, таман кад медведи мало огладне…

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*