Ивановић: Очекивано да Српска листа подржи Харадинаја

0

Председник Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ (СДП) Оливер Ивановић изјавио је да је очекивано да Српска листа подржи коалицију око Демократске партије Kосова, чији је кандидат за премијера Рамуш Харадинај.

Он је за издање дневног листа „Данас“ од петка навео да је Српска листа направила неколико грешака међу којима је то што није водила разговоре о томе како ће се будућа Влада Kосова понашати према Србима, већ је чекала договор лидера Алијансе за будућност Kосова и Алијансе ново Kосово, Рамуша Харадинаја и Беџета Пацолија.

„Такође, погрешно је што су представници Српске листе од почетка говорили ‘нема разговора са Рамушем Харадинајем’. Они не би више требало да себе доводе такву ситуацију. Албанска страна на Kосову је највише гласова дала Харадинају на минулим парламентарним изборима, дакле, не може Србија да бира с киме ће од косвских Албанаца да разговара“, рекао је Ивановић.

За председника Скупштине Kосова јуче је избран кандидат коалиције око ДПK Kадри Весељи. Српска листа подржала је тај предлог, а за потпредседника Скупштине изабран је Славко Симић.

Председник Kосова Хашим Тачи јуче је дао мандат за састав владе Харадинају, а Весељи је седницу на којој би требало да буде изабрана нова Влада Kосова заказао за суботу.

Председник Скупштине Kосова изабран је из шестог покушаја.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*