Јанковић бесан: Желе вештачки да изазову насиље на протестима и припишу га мени!

0

„Потребно је снимати личним камерама све виновнике евентуалних инцидената, ради истине и каснијег процесуирања“, закључио је Јанковић

Саша Јанковић је у писаној изјави поручио да у потпуности подржава мирне протесте. Позвао је људе на самоконтролу и сталоженост, упозоравајући их да су „планови вештачки изазваног насиља“ који би били приписани њему – као инспиратору, најопаснија манипулација власти која их спрема, и која се лако може отргнути контроли.

Широм Србије, у најмање 15 градова, у току су самоиницијативни протести грађана, већином младих, незадовољних неправдом и аутократским режимом који Србији прети диктатуром и поништава све цивилизацијске вредности, рекао је Јанковић.

У потпуности разумем и подржавам мирне протесте. Сраман је начин на који младе људе, али и њихове родитеље и старије суграђане, приказују режимски медији, називајући их олошима, хулиганима, клошарима, страним плаћеницима и осталим уобичајеним увредама којима се служи пропаганда Александра Вучића. Управо због таквог односа према грађанима, протести се и дешавају. Србија је наша земља“, навео је.

Бивши омбудсман је позвао људе на мир и сталоженост, али и да снимају личним камерама виновнике евентуалних инцидената.

„Упозоравам да планови за вештачко изазивање насиља, које би као инспиратору било приписано мени, јесу најопаснија манипулација која се лако може отргнути контроли власти која их спрема. Позивам све људе који протестују на мир, сталоженост и самоконтролу. Такође, потребно је снимати личним камерама све виновнике евентуалних инцидената, ради истине и каснијег процесуирања“, закључио је у саопштењу Јанковић.

 

 

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*