Јанковић, Обрадовић и Јеремић: Спречити изборне нерегуларности

0

Спречавање нерегуларности и крађе на председничким изборима, заштита права бирача да на изборима слободно, неометано и без страха бирају свог председника – заједнички су циљеви које су формулисали изборни тимови Саше Јанковића, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

Предизборни штабови три кандидата су у заједничком саопштењу позвали државне институције да обаве послове из своје надлежности како би формулисани циљеви били остварени.

Од Републичке изборне комисије тражи се да призна право судским овериоцима да врше оверу потписа грађана, а Народна скупштина се позива да оснује надзорни одбор за контролу избора.

Председница Скупштине Маја Гојковић позива се да ОЕБС-у одмах упути званичан позив за обављање посматрачке мисије у складу с досадашњом праксом.

Како надлежни државни органи нису применили препоруке ОЕБС-а од 24.априла 2016. за исправку многих неправилности током изборног процеса, потребно је да ОЕБС изборни процес надгледа од самог почетка„, наводи се у заједничком саопштењу.

Од државних органа се тражи да не допусте и не понављају нерегуларности које су забележене у извештају ОЕБС-а.

Предизборни тимови три председничка кандидата предузимаће усаглашене мере како би током целог изборног процеса пратили и штитили остваривање права грађана на слободну изборну вољу, закључује се у саопштењу.

Инсајдер, ОК Радио

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*