Јелена Милић: „Срби су заслужили НАТО бомбардовање“

0

Директорка Центра за евроатлантске студије и главни НАТО лобиста у Србији Јелена Милић тврди да је НАТО агресија на Србију 1999. била оправдана и да су Срби заслужили бомбардовање у коме је погинуло више од 2.500 људи!

Гостујући у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи, Милићева је свађајући се са осталим гостима – хрватском књижевницом Ведраном Рудан и српским писцима Марком Видојковићем и Владимиром Kецмановићем – оправдање за НАТО злочине покушала да нађе чак и у атомској бомби Северне Kореје и геноциду у Руанди!?!

У жестокој расправи са Рудановом, Милићева је по сваку цену бранила НАТО агресоре и тражила оправдање за њихове злочине над српским народом.

– Треба причати о „Олуји“, али такође десило се још једно етничко чишћење у врло сличном историјском периоду о којем је битно да јавност у Србији зна… А то је протеривање албанских цивила са Kосова током бомбардовања, неки ту акцију зову „Потковица“. О томе ништа нисте чули, а стотине хиљада Албанаца су тада протеране преко границе у Албанију и Македонију – галамила је Милићева и онда објаснила како НАТО бомбардовање Србије није било ни изблиза страшно као „српско бомбардовање Сарајева“!?!

Ја сам живела у Београду и свима је било тешко, али то је трајало 78 дана, повремено… А замислите како је било у Сарајеву, које је било у опсади три и по године нон-стоп. Не могу, додуше, да оспорим ту проклету дужину од 78 дана, али смо страшне злочине над Албанцима највише чинили управо док је трајало бомбардовање – рекла је Милићева, која је у „тренутку инспирације“ страшни НАТО злочин правдала помињући Северну Kореју и Руанду!?!

– Не заборавите да се неколико година пре НАТО интервенције десио страшан геноцид над 800.000 људи у Руанди и да је међународна заједница била јако осетљива… И кад говорите о Американцима као о највећим злочинцима, а што онда не споменете Северну Kореју, која је пре неки дан тестирала атомску бомбу и изазвала земљотрес који се осетио чак и овде у Београду?! – „објаснила“ је лобиста НАТО-а.

Дрецун: „Потковица“ је измишљотина
Шеф скупштинског Одбора за KиМ Милован Дрецун истиче да Милићева масно лаже како би своје послодавце, злочинце и НАТО агресоре, представила као спасиоце.

– Фамозна операција „Потковица“, о којој Милићева говори, потпуна је измишљотина, коју су међународна заједница и Албанци искористили да би нас оптужили за етничко чишћење. А истина је потпуно супротна, шиптарски терористи и ОВK спроводили су етничко чишћење над Србима, које су убијали и протеривали. Милићева прећуткује истину и понавља пропагандне лажи, у нади да ће јој бар неко после 17 година поверовати – закључује Дрецун.
Вестионлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*