Jeremić: Ostajem u Srbiji, već sutra nastavljam sa borbom

0

Predsednički kandidat Vuk Jeremić zahvalio je večeras građanima Srbije na podršci i ocenio da je na predsedničkim izborima napravljen prvi korak u ostvarivanju slobode.

„Hvala, Srbijo! Napravili smo prvi korak u osvajanju slobode i stvaranju uspešne Srbije“, naveo je Jeremić na svom Fejsbuk nalogu.

On je ocenio da su stotine hiljada građana Srbije glasale za program.

„Hiljade građana i građanki naše države ujedinjeni su u želji da živimo dostojanstveno u sigurnoj i uređenoj državi, u kojoj radnici rade, sudije sude, lekari leče, a političari služe narodu“, naveo je Jeremić.

On je dodao da je njega kandidovao narod, a ne političke partije, kao što je to, prema njegovim rečima, slučaj sa ostalim kandidatima.

„Kandidovao me je narod, a ne političke partije, kao sve ostale kandidate, da bih predvodio borbu za pristojne poslove koje ćemo dobijati na osnovu znanja i vrednosti, a ne na osnovu članske karte vladajuće stranke“, naveo je Jeremić i poruku završio rečima „Srbija zna – moramo bolje“.

U svom prvom obraćanju nakon zatvaranja biračkih mesta i objavljivanja prvih preliminarnih rezultata prema kojima je Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu, rekao je da meseci iza nas „neće ostati upisani kao trenuci srpske demokratije“.

– Meseci iza nas neće ostati kao zlatni trenuci srpske demokratije. Imali smo nedelje i mesece mraka kada su u pitanju opozicioni kandidati. Velika većina toga bila je usmerena na mene i moju porodicu, ljude koji su sa mnom sarađivali – rekao je Jeremić.

On je dodao da „nažalost, Srbija danas definitivno nije demokratska zemlja“,

– Ja neću biti neko ko ulazi u drugi krug. Prema našim proverama, dobio sam između 200.000 – 250.000 glasova građana Srbije i želim da se zahvalim svim građanima Srbije, porodici, svojim saradnicima, našim aktivistima, volonterima i grupama građana. Izgarali su prethodnih meseci – rekao je Jeremić.

On je dodao i da je danas uspostavljen nedemokratski poredak.

– Plašim se da će predsednik Srbije biti kandidat režima. U meni će imati protivnika. Pred nama su dani koji neće biti laki. Nastavljamo sa borbom već sutra – rekao je on.

„Ostajem u Srbiji“

Jeremić je dodao da i nakon izbora ostaje u Srbiji.

– Ostajem ovde u Srbiji. Ne nameravam da promenim posao ni nakon izbora. Biću angažovan u političkom životu.

Na pitanje da li bi se nešto promenilo da je opozicija izašla sa jednim kandidatom, Jeremić je odgovorio kratko: „Ne znam“.

On je dodao da će narednih dana razgovarati o tome u kojoj će se formi baviti politikom.

– Ne žalim što sam ušao u ovu borbu. Jasno je danas nemamo normalno stanje, bez obzira na moj lični učinak. Zadovoljan sam koliko sam doprineo da se ova svest malo promeni – rekao je Jeremić.

On je dodao i da je Srbija danas „zastrašena zemlja“ koja se oseća u grču i oko izražavanja biračke volje.

– Današnje neregularnosti nisu takve da bi se izbori doveli u pitanje, odnosno da bi zbog toga ja mogao da uđem u drugi krug. Život ide dalje, a ja nastavljam da se borim – rekao je Jeremić.

Jeremić o Belom

– On je ozbiljan pokazatelj u kakvom se stanju nalazi društvo i kakvo je raspoloženje građana prema političkoj klasi. Maksimoviću čestitka na rezultatu koji je zaista dobar – rekao je on.

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*