Јеремић: „Вучићу, пажљивије бирај речи!“

0

Након што га је председник Владе назвао бабом гатаром, бивши шеф дипломатије му поручио да се размирице могу и другачије решавати

Бивши шеф српске дипломатије Вук Јеремић за Kурир каже да би премијер Александар Вучић требало да бира речи када говори о њему и свима које не подноси у политици, а не да га назива бабом.

– Немам коментар, тренутно сам ван земље. Али мислим да се политичка неслагања, чак и нетрпељивост, могу исказати и другачијим речником – одговорио је Јеремић на Вучићеву изјаву да је српски кандидат за генералног секретара Уједињених нација „још једна баба гатара у Србији“.

Добра шанса за победу

Иако би, према свим истраживањима, имао сјајне шансе за победу у трци за председника Србије, Јеремић је недавно јавно негирао да ће бити Вучићев кандидат на председничким изборима следеће године.
– Бесмислица је да ћу бити Вучићев кандидат на председничким изборима. Ма шта ко о томе тренутно мислио и говорио, Вучићев кандидат ће бити Александар Вучић – рекао је Јеремић, који је 2013 године. избачен из ДС.

Ово је очигледно наљутило Вучића, који, због тога што му се дају убедљиво највеће шансе за тријумф, у јавности све чешће мора да понавља да га председнички избори уопште не занимају и да неће бити кандидат.
– Драго ми је да је (Јеремић) постао још једна баба-гатара у Србији. Имамо их већ много, добро је да смо добили још једног, нек настави тиме да се бави. Ја ћу да се бавим развојем Србије, фабрикама у Србији, бањама у Србији и тиме како ће народ да живи боље – реаговао је Александар Вучић на Јеремићеву процену, која га очигледно није оставила равнодушним.

Мноштво кандидата

Иначе, пред голом ће за председничке изборе бити баш гужва, будући да је недавно и директорка ЦЕАС Јелена Милић најавила да ће се можда кандидовати. Сем ње, пријавили су се лидер СДПС Расим Љајић, председник СРС Војислав Шешељ, шеф Двери Бошко Обрадовић, али и актуелни шеф државе Томислав Николић. Спекулише се да ће опозиција имати заједничког кандидата, и то заштитника грађана Сашу Јанковића, што је намера Нове странке Зорана Живковића и покрета Доста је било Саше Радуловића.

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*