Још пет осумњичених за убиство руског амбасадора

0

Турско тужилаштво утврдило је идентитет пет потенцијалних налогодаваца убиства руског амбасадора Андреја Карлова, саопштио је лист „Хуријет дејли њуз“, позивајући се на локалне медије.

Сви они су живели у хотелу у којем је дошло до трагедије и могли су да буду у контакту са убицом Мевлутом Алтинташем. Тужилаштво сматра да је један од пет осумњичених налогодавац убиства руског дипломате.

Припадници криминалистичке службе такође су утврдили да је Алтинташ неколико дана пре убиства ишао у тржни центар у близини хотела, где је преко интернет апликације „Фејстајм“ разговарао са једним од осумњичених, а затим се срео са њим у хотелу.

Амбасадор Андреј Карлов убијен је 19. децембра током говора на отварању изложбе фотографија у Анкари „Русија од Калињинграда до Камчатке очима путника“. Како су саопштиле турске власти, напад је извршио бивши полицајац Мевлут Алтинташ кога су ликвидирали локални полицајци. Истражни комитет покренуо је кривични поступак према члану „акт међународног тероризма“, a убиство истражује заједничка група руских и турских стручњака.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*