Кадиров: Чечени се од малена уче да буду руске патриоте

ГРОЗНИ: Чеченски председнк Рамзан Кадиров одбацио је данас оптужбе за окрутност након што су његови малолетни синови учествовали у такмичењу борилачких вештина тврдећи да их васпитава као "руске патриоте".

0

Он је тако реаговао пошто га је преседник Уније руских борилачких вештина Федор Емелианенко критиковао због тога што је својим синовима старости осам и 10 година дозволио да се боре на једном телевизијском такмичењу, иако су малолетни и без заштитне опреме.

„Федоре, грешиш! Тако се не понашају руски хероји!“, написао је Кадиров на свом Инстаграм профилу тврдећи да су његова деца учествовала у једном „егзибиционом мечу“.

Чечени се „од детињства васпитавају као патриоте и бранитељи Русије“, рекао је Кадиров, преноси АФП.

Он је на Инстаграму објавио да је његов 10-годишњи син Ахмад нокаутирао свог противника за 14 секунди.

Руско министарство спорта и заштитник права детета најавили су истрагу о учешћу деце на оваквом такмичењу где су се дечаци борили голих груди и без заштитне кациге ударајући један другог у главу.

Емелианенко је рекао да је такав спектакл „неприхватљив и да не може бити оправдан“ јер правила захтевају да деца носе кациге те да морају бити старији од 12 година.

Такође је додао да је био шокиран што је сам Кадиров све то посматрао у публици.

Емалианенко је бивши светски шампион а сада је члан савета руског председника за физичку културу и спорт.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима тим поводом  да „нокаутирање детета, нарочито на телевизији, представља разлог да се  заинтересују релевантни надзорни органи“.
Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*