Kако је аеродорм у Америци постао центар НАЈГОРИХ теорија завере

0

Међународни аеродром у Денверу одувек је био магнет за теорије завере
На пример, они који у њих верују тврде да се на аеродрому налази огроман бункер намењен за скривање највиших владиних званичника у случају апокалипсе.

Може се рећи да је теорије завере поткрепио сам изглед аеродрома. Испед улаза се налази велика скулптура коња, у згради мурали људи са гас маскама, а део аеродрома су и „сумњиво“ пројектоване саобраћајнице и систем подземних тунела. Теоретичари завере га неретко називају „једним од најлошијих места на свету“, а шта је заправо истина?

Теорија бр. 1: Аеродром је склониште за светске лидере у случају нуклеарне апокалипсе
Аеродром је саграђен 1995. године и коштао је 4,8 милијарди долара, скоро две милијарде више од планираног. Теоретичари завере питају на шта је толики новац потрошен. Уз податак да се аеродром простире на огромној површини од 138 квадратних километара, дошло се до закључка да се, заправо, градило нешто веће попут нуклеарног бункера.

Истина: Аеродром јесте био скуп, али ни упола колико, рецимо, аеродрому у Хонг Kонгу који је грађен у исто време, а коштао је чак 15 милијарди.

Теорија бр. 2: Саобраћајнице су дизајниране у облику нацистичког симбола свастике
Најбизарнија теорија је да су аеродром саградили симпатизери нациста. До таквог закључка теоретичари завере дошли су на основу тврдње да је систем саобраћајница на аеродрому направљен у облику свастике.

Истина: Систем је саграђен тако да подржва слетање највећих авиона на свету, а из самог аеродрома кажу да њих саобраћајнице сликане из ваздуха подсећају на зупчаник.
Теорија бр. 3: Саградили су га масони
Много теорија завере окреће се око плоче на улазу у аеродром, на којој су наводно урезани масонски симболи.

Истина: Из управе аеродрома признају да се на плочи налази симбол локалне ложе слободних зидара, али само комеморативно.

Теорија бр. 4: „Језиви“ мурали упућују на крај света
На муралима унутар аеродрома виде се призори мушкарца са пушком, гас маском и мачем како терорише децу. Да ли то креатори аеродрома знају нешто што други не знају?

Истина: Мурали, који су сада уклоњени, дизајнирани су са идејом да представе прошлост, а не будућност. Права порука је да ратови не смеју да буду заборављени ако желимо да створимо бољу будућност.

Теорија бр. 5: Статуа „коња убице“ и бога смрти недалеко од аеродрома указују на апокалипсу
Истина: Статуа коња са сјајним црвеним очима и статуа египатског бога смрти Анубиса постављене су у склопу изложбе о египатској уметности у оближњем музеју уметности.

 

 

Србија данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*