Кампонески: Бели је демагог и популиста који на јефтине форе стиче популарност!

0

Бели је одбио новац из буџета за финансирање своје кампање.

Одбити новац из буџета Србије који је намењен за председничку кампању је један од најглупљих популистичких политичких потеза.

Прво тај новац се уплаћује на посебан рачун намењен искључиво изборима, не иде ником у личне џепове, већ служи за то да се употреби за трошкове кампање. Kампања кошта, неко мора да објасни нашим популистима да све кошта и буст на Фејсу и волонтер, и канцеларија, телефон, струја, бензин, медијски простор, израда спота, камерман, сценариста . . све.
Kада се за трошкове кампање новац добије директно из буџета и подлеже буџетској контроли, све иде са рачуна на рачун и све је јасно и транспарентно.

Много је здравије дати председничком кандидату да са посебног рачуна потроши милион евра за кампању од пореза из државе, него да кандидат узме 10 милиона у кешу од разних „донатора“ којима се после заузврат одужи тако што им дозволи да унаказе државу за милијарду евра.

Неко ће рећи да је то новац из буџета који би могао да се употреби боље да се зидају школе, болнице . .
Људи морају да схвате да држава кошта, држава мора да има парламент и председника, владу, суд, војску . .
Држава има своје органе и институције који морају да штите интересе грађана и управо транспарентно трошење јавног новца за кампању људи који се кандидују на те позиције је далеко боље од тајних донација разних тајкуна, криминалаца, страних агентура, група и појединаца који имају различите интересе од општег добра . .

200 и кусур хиљада евра које добијају председнички кандидати на овим изборима су смејурија, један одлазак аутомобилом до Ниша и назад кошта 100 евра. Једно емитовање спота на РТС-у 4000 евра, дневни буст постова на мрежама може коштати и хиљаду евра, закуп Арене са свим пропратним трошковима је око 50.000 евра, хале Спортова 15.000.
Изнајмљивање аутобуса кошта евро по пређеном километру. Из Ниша до Београда један аутобус је 500 евра.

Вучић је потрошио до сад најмање 10 милиона евра у кампањи, 200 хиљада евра из буџета нису ни за пола дана његових трошкова, а они су једини поштени и транспарентни финансијски део његове кампање.

Једино важно питање је – ко је дао осталих 9.800.000 евра, са којим циљем и колико ће то коштати Србију и њене грађане ако Вучић буде председник?

Финансирање кампања из буџета је корак ка увођењу реда и сузбијање корупције, злоупотребе службеног положаја и уопште политички лоповлук.

Наменски потрошити 200.000 евра из буџета намењених председничким кандидатима је најпаметнија и најздравија ствар у овој кампањи.

Престаните више да се ложите више на бесмислену демагогију, прескупо ће нас коштати у годинама које су пред нама.

Извор: Фејсбук профил Милана Кампонеског

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*