Каран: Измишљено кривично дело, победиће Република Српска

0

Председник Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске Синиша Каран, изјавио је да је Тужилаштво БиХ измислило кривично дело подижући оптужницу против четири члана ове комисије, и поручио да ће Српска, ако дође до суђења на основу те оптужнице, изаћи као победник, преноси РТРС.

„Овде је реч о измишљеном кривичном делу за које се не зна ни када је почело, ни којим радњама се завршава, када је завршено, ни ко га чини“, истакао је Синиша Каран.

Каран је за Глас Српске рекао да се поново показало да су неуставне и наметнуте институције БиХ, посебно правосудне, потпуно у функцији пројекта међународне заједнице изградње неуставне БиХ разградњом уставне Републике Српске.

„Најгоре је да они којима су пуна уста БиХ заправо нису свесни да су заговорници ограничене БиХ која је класични протекторат у данашње време. Суштина наших критика на рачун правосудног система је то да својим одлукама креирају БиХ, а не баве се правом и правдом, а то што раде је искључиво на штету једног народа и ентитета“, навео је Каран.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Синише Карана, Драгољуба Рељића, Горана Змијањца и Милана Петковића због неизвршавања одлуке Уставног суда БиХ у вези са референдумом у Републици Српској.

Њих Тужилаштво терети да су, као председник и чланови Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске, као „службена лица у институцијама ентитета, одбили да изврше коначну и извршну одлуку Уставног суда БиХ, те починили низ радњи и активности на спровођењу референдума о Дану Републике“.

Тужилаштво БиХ је, истовремено, донело наредбу о обустављању истраге против званичника Српске због недостатка доказа.

Наредба о обустави истраге издата је против Младена Иванића, Мирка Шаровића, Жељке Цвијановић и Милорада Додика за које, како се наводи, не постоји довољно доказа да су наведени својим радњама починили извршење кривичног дела, помагање или подстицање у наведеном делу.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*