Казне за употребу пиротехничких средстава 100.000 динара

0

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је данас да измене закона о јавном реду и миру предвиђају повећање запрећених новчаних казни за ремећење јавног реда и мира употребом пиротехничких средстава у износу од 50.000 до 100.000 динара

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је данас да измене закона о јавном реду и миру предвиђају повећање запрећених новчаних казни за ремећење јавног реда и мира употребом пиротехничких средстава у износу од 50.000 до 100.000 динара.

Садашњим законом та казна је у висини од 10.000 до 50.000 динара.

Такође, за ремећење јавног реда и мира употребом оружја биће запрећена казна од 100.000 до 150.000 динара, рекао је Ребић.

„Сматрам да ћемо уз такав закон и нашу појачану активност на терену смањити број прекршаја и повреде које су врло честе посебно код малолетника, те да ћемо обезбедити сигурније окружење“, рекао је Ребић за РТС.

Директор полиције очекује да ће закон бити усвојен пре новогодишњег ватромета.

„Надам се да ватромета неће бити као претходних година осим оног који је легализован, јер се тачно зна са којом дозволом и на који начин и које правно лице може да користи пиротехничка средства“, рекао је Ребић.

Ребић се нада да ће се измене Закона о јавном реду и миру наћи пред посланицима већ у уторак, среду.

 

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*